Osobní

Vojtěch Truhlář

To víte, že bych do Jugoslávie k moři jel

Nevím už kde jsem minule zkončil, každopádně mně to venkovní vedro nedělá dobře na ty játra. Byl jsem dnes ráno ve špitálu, v tom samém jak tam starý Blažek tehdy s sebou praštil o zem a už nesvedl se a pan primář mi povídá, že mi ztaří už příliš nemáme chodit do ulic když je třicet stupňů, protože je rozpálený asfalt. To kdybych si mohl dovolit lázně nebo móře, to by bylo něco jiného. Ale ti mladí to už budou mít lepší, jak udělá Topolánek tu důchodovou reformu, tak oni už budou jesdit na dovolené a ne do špitálu. To já jsem za bolševika poctivě makal, abych teď bral několik tisíc, ale prosím vás Pane Předsedo, co si za to dnes může člověk koupit? Ještě nedávno se platilo za televisi 20 Kčs, teď je několinásobně vyšší a od 1. ledna má být poplatek 134 Kčs, to je šestkrát více.

7.8.2007 v 13:38 | Karma článku: 19.39 | Přečteno: 2387 |

Vojtěch Truhlář

Paládium

Když tady v 75. bolševik stavěl Kotvu, to bylo slávy, i president Husák se přijel podívat, za dvě koruny jste si tehdy mohli koupit tři rohlíky a sejra. Ale to ti mladí už nepamatují, ti už budou mít to Paládium! Už přes rok je tady prachu a kraválu, že člověk ani okno nemůže otevřít. A takový klid tady na náměstí býval než přijeli ti dívlopři, v těch hypermárketech mají sice rohlíky za třicet halířů, ale jíst se to nedá. Ve zprávách minule říkali, že to je ta klonovaná mouka nebo něco takového. Kdepak poctivá práce.

31.7.2007 v 14:10 | Karma článku: 17.86 | Přečteno: 2084 |
Počet článků 21 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2946
já jsem již v důchodu, mám rád václavskou klobásu, ale jíst ji moc nemůžu kvůli zdraví, pracoval jsem v muzeu, nebyl jsem ve straně, rád hraji karty s kámošem Béďou, žiji z důchodu

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

více